بیست و یکمین جشنواره تئاتر دانشگاهی با حضور مهمانان ویژه افتتاح شد
بیست و یکمین جشنواره تئاتر دانشگاهی با حضور مهمانان ویژه افتتاح شد
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در آیین افتتاحیه جشنواره تئاتر دانشگاهی گفت: آنچه در رشته تئاتر نقش محوری دارد این است که تئاتر مشارکت میطلبد و داعیه این را دارد که مشارکت آفرین و قهرمان ساز است.
به گزارش روابط عمومی بیست ویکمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران، آیین افتتاحیه عصر روز یکشنبه، ۹ اردیبهشت ماه با حضور دکتر غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم تحقیقات و فناوری و مهندس محمدهادی عسگری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، مدیران فرهنگی دانشگاه تهران، تعدادی از اساتید دانشگاههای تهران، سوره، هنر و معماری ، دبیران ادوار گذشته این جشنواره و جمعی از هنرمندان عرصه تئاتر، سینما و تجسمی در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، دکتر غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و محمد هادی عسکری، مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری درباره اهمیت جشنواره تئاتر دانشگاهی صحبت کردند.
غفاری با تبریک اعیاد شعبانیه گفت: آموزش و پژوهش برای هر رشته اولویت اول را دارد و بالندگی و درخشش هر رشته علمی بستگی به این دارد که در عرصه آموزش و پژوهش تا چه اندازه رشد داشته است به ویژه برای حوزهای مثل تئاتر که خیلی نیازی به توضیح ندارد.
وی در ادامه افزود: به اذعان همه شما عزیزان و بر مبنای تحقیقات موجود عملا این حوزه، وجه نظری و وجه عملی قوی دارد. خود این جلسه به نوعی ناظر بر همین حرکت و بالندگی و اثری است که میخواهد این رشته بر فرهنگ جامعه بگذارد. البته آنچه در رشته تئاتر نقش محوری دارد این است که این رشته مشارکت میطلبد و داعیه این را دارد که مشارکت آفرین و قهرمان سازی مخاطبان را دارد.
غفاری با بیان اینکه تئاتر خود را به دو ساحت کار با تعهد و توام با نقد و انتقاد تعریف میکند، گفت:به نظر میرسد استمرار و ماندگاری این رشته واجب است و به آگاهی بخشی و ایجاد حس و تعهد در افراد میانجامد. وقتی ما یک دانشی را در این دو عرصه نظری و عملی تعریف میکنیم هم ظرایف خاص خود و هم مسائل و مشکلات خاص خود را دارد. غفاری در ادامه افزود: این رشته برای سرآمد بودن مطمئنا مشکلات و مسائل خاص خود را دارد و کسانی هم که بخواهند در این عرصه ورود کنند و این محصول را به جامعه منتقل کنند با مسائل بیشتری مواجه هستند و بدیهی است که در این حوزه نیاز به تلاش و کوشش بیشتری داریم . کسانی که در این حوزه ورود پیدا میکنند و سهم و نقش مهمی را در برگزاری چنین مجموعههایی از هفته آموزش و پژوهش تا دیگر رخدادهای جشنوارهای اهتمام و تعهد بیشتر نسبت به دستاوردها در جامعه جاری میکنند.
وی افزود: از فعالیت دبیرخانه و تمامی کنشگران عرصه تئاتر دانشگاهی متشکرم
و قوام و دوام جشنواره را مرهون عوامل اعضای دبیرخانه دانست و اظهار امیدواری کرد که با همراهی و همیاری فعالان جامعه تئاتر دانشگاهیان بتوان گامهای موثری در راستای اعتلای این جشنواره برداشت
ایشان همچنین خاطرنشان کرد که بایستی به بخش مناطق این جشنواره در سالهای آتی نگاه ویژه ای داشت و به شکل کاملا حرفه ای اقدام به حفظ این بخش شود.
در پایان سخنان خود وی ادامه داد تمام تلاش خود را برای رفع نقص چند دوره گذشته جشنواره در ارتباط با زمانبندی انتخاب دبیر خواهم کرد تا تمامی بخش های این جشنواره زمان کافی برای مدیریت، برنامه ریزی و انجام داشته باشند
در ادامه مراسم از کتاب (از منظر تئاتریکالیته) و گالری عکس مربوط به جشنواره بیستم هستند رونمایی شد.